Toidu eluring

Toiduraiskamine ja toidujäätmete teke on muutumas globaalse soojenemise kõrval üheks suurimaks keskkonnaprobleemiks. Mis on probleemi olemus, millest on mure alguse saanud ning kuidas saame olukorda parandada? Programmis õpime hindama inimtegevuse mõju looduskeskkonnale, lahkame toiduraiskamise tekkepõhjuseid ning leiame toidujäätmete probleemile lahendusi. Programm on üles ehitatud võimalikult praktiliselt, et oleks teadmisi, mida

Loe edasi

Hobutreeningud

Grupitrennid toimuvad esmaspƤevast- neljapƤevani: EsmaspƤeval Maila 17:00-20:00 TeisipƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud KolmapƤeval Maila 17:00-19:00 NeljapƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud Enne grupitreeninguid peab Ƶpilane lƤbima individuaal-treeningu, kus Ƶpitakse iseseisvalt hobust valmis panema ja omandatakse kƵik esmased ratsutamisoskused, et grupis toime tulla. Selleks on meil 5x abonement algajatele/tƤiskasvanutele. Treeningute lisainfo saamiseks ja registreerumiseks

Loe edasi

Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “ƕpime Maaelumuuseumis”

Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “ƕpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “ƕpime muuseumis”.

Loe edasi

JƵulud talus

Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum pakub jƵuluprogrammi kahes variandis: 12 €/in, programm sisaldab: jƵululeiva tegu ajaloolises veskihoones laudakülastus ja lammastele porgandite andmine pƵhus hüppamine rehetares jƵulusokuga hullamine karask ja tee Valida on üks kahest tegevustest – kas jƵuluteemaline meisterdamine vƵi metsloomadele toidu viimine metsa (soovi korral vƵib osaleja ise kaasa vƵtta

Loe edasi

Eesti toidu aastaring talus

Programmi eesmƤrk on tutvustada  Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni pƵhimƵtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kƶƶki– meie lauale.Ā Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimƤngud.Ā  Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 €/Ƶpilane. VƵimalus juurde tellida

Loe edasi

Sügis talus

Programm tutvustab sügisesi töid ja tegemisi talus. Saab näha vanaaegseid põllutööriistu ja esemeid (ader, viljapeksumasin, vanker, regi jm.). Samuti tutvume teraviljadega, räägime nende ajaloost ja rabame ning kooditame vilja.  Veskis jahvatame käsikivil vilja ja rehis küpsetame rukkikuklit ning teeme käsimasinaga võid. Lõpuks maitseme rukkikuklit  omavalmistatud võiga. Peale rüüpame taimeteed.  Kestus:

Loe edasi

Taluloomadega sƵbraks

Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, küülikud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad söövad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures käituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma säästlikus loomakasvatuses nüüd ja tulevikus. Põhjalikumalt

Loe edasi

Viljaterast leivani

Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja

Loe edasi

Lina meie igapƤevaelus

Milline näeb välja linataim ja kus see kasvab? Mis on lõuguti, ropsimõõk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatöid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad õpivad tundma ühe vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad ülevaate linakasvatuse

Loe edasi