Toidu eluring
Toiduraiskamine ja toidujäätmete teke on muutumas globaalse soojenemise kõrval üheks suurimaks keskkonnaprobleemiks. Mis on probleemi olemus, millest on mure alguse saanud ning kuidas saame olukorda parandada? Programmis õpime hindama inimtegevuse mõju looduskeskkonnale, lahkame toiduraiskamise tekkepõhjuseid ning leiame toidujäätmete probleemile lahendusi. Programm on üles ehitatud võimalikult praktiliselt, et oleks teadmisi, mida
Hobutreeningud
Grupitrennid toimuvad esmaspƤevast- neljapƤevani: EsmaspƤeval Maila 17:00-20:00 TeisipƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud KolmapƤeval Maila 17:00-19:00 NeljapƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud Enne grupitreeninguid peab Ƶpilane lƤbima individuaal-treeningu, kus Ƶpitakse iseseisvalt hobust valmis panema ja omandatakse kƵik esmased ratsutamisoskused, et grupis toime tulla. Selleks on meil 5x abonement algajatele/tƤiskasvanutele. Treeningute lisainfo saamiseks ja registreerumiseks
Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis”
Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “Ćpime muuseumis”.
JƵulud talus
Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum pakub jƵuluprogrammi kahes variandis: 12 ā¬/in, programm sisaldab: jƵululeiva tegu ajaloolises veskihoones laudakülastus ja lammastele porgandite andmine pƵhus hüppamine rehetares jƵulusokuga hullamine karask ja tee Valida on üks kahest tegevustest ā kas jƵuluteemaline meisterdamine vƵi metsloomadele toidu viimine metsa (soovi korral vƵib osaleja ise kaasa vƵtta
Eesti toidu aastaring talus
Programmi eesmƤrk on tutvustada āÆEesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni pƵhimƵtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kƶƶki– meie lauale.Ā Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimƤngud.Ā Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 ā¬/Ƶpilane. VƵimalus juurde tellida
Sügis talus
Programm tutvustab sügisesi töid ja tegemisi talus. Saab näha vanaaegseid põllutööriistu ja esemeid (ader, viljapeksumasin, vanker, regi jm.). Samuti tutvume teraviljadega, räägime nende ajaloost ja rabame ning kooditame vilja. Veskis jahvatame käsikivil vilja ja rehis küpsetame rukkikuklit ning teeme käsimasinaga võid. Lõpuks maitseme rukkikuklit omavalmistatud võiga. Peale rüüpame taimeteed. Kestus:
Taluloomadega sƵbraks
Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, küülikud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad söövad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures käituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma säästlikus loomakasvatuses nüüd ja tulevikus. Põhjalikumalt
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja
Lina meie igapƤevaelus
Milline näeb välja linataim ja kus see kasvab? Mis on lõuguti, ropsimõõk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatöid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad õpivad tundma ühe vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad ülevaate linakasvatuse
- 1
- 2