Tutvumine hobusekasvandusega
Programmis tutvutakse uuenduskuuri lƤbinud Tori Hobusekasvanduse olemusega. Uuritakse erinevaid hooneid, kuulatakse pƵnevaid lugusid ning loomulikult tehakse tutvust meie staaride ā hobustega. Kestus: programmi kestuseks on 1,5 h. Hind: 8,50 ā¬/Ƶpilane. ĆpivƤljundid Ćpilane: kirjeldab hobuse vƤlisehitust ja eluviisi; mƵistab hobukasvanduse kui asutuse olemust; teadvustab oma seotust Eesti kultuuripƤrandiga. Seos Ƶppekavaga Programm
Toidu eluring
Toiduraiskamine ja toidujƤƤtmete teke on muutumas globaalse soojenemise kƵrval Ć¼heks suurimaks keskkonnaprobleemiks. Mis on probleemi olemus, millest on mure alguse saanud ning kuidas saame olukorda parandada? Programmis Ƶpime hindama inimtegevuse mƵju looduskeskkonnale, lahkame toiduraiskamise tekkepƵhjuseid ning leiame toidujƤƤtmete probleemile lahendusi. Programm on Ć¼les ehitatud vƵimalikult praktiliselt, et oleks teadmisi, mida
Hobutreeningud
Grupitrennid toimuvad esmaspƤevast- neljapƤevani: EsmaspƤeval Maila 17:00-20:00 TeisipƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud KolmapƤeval Maila 17:00-19:00 NeljapƤeval Karin 16:30-17:30 edasijƵudnud Enne grupitreeninguid peab Ƶpilane lƤbima individuaal-treeningu, kus Ƶpitakse iseseisvalt hobust valmis panema ja omandatakse kƵik esmased ratsutamisoskused, et grupis toime tulla. Selleks on meil 5x abonement algajatele/tƤiskasvanutele. Treeningute lisainfo saamiseks ja registreerumiseks
Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis”
Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “Ćpime muuseumis”.
JƵulud talus
Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum pakub jƵuluprogrammi kahes variandis: 12 ā¬/in, programm sisaldab: jƵululeiva tegu ajaloolises veskihoones laudakĆ¼lastus ja lammastele porgandite andmine pƵhus hĆ¼ppamine rehetares jƵulusokuga hullamine karask ja tee Valida on Ć¼ks kahest tegevustest ā kas jƵuluteemaline meisterdamine vƵi metsloomadele toidu viimine metsa (soovi korral vƵib osaleja ise kaasa vƵtta
Eesti toidu aastaring talus
Programmi eesmƤrk on tutvustada āÆEesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni pƵhimƵtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kƶƶki– meie lauale.Ā Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimƤngud.Ā Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 ā¬/Ƶpilane. VƵimalus juurde tellida
SĆ¼gis talus
Programm tutvustab sĆ¼gisesi tƶid ja tegemisi talus. Saab nƤha vanaaegseid pƵllutƶƶriistu ja esemeid (ader, viljapeksumasin, vanker, regi jm.). Samuti tutvume teraviljadega, rƤƤgime nende ajaloost ja rabame ning kooditame vilja.Ā Veskis jahvatame kƤsikivil vilja ja rehis kĆ¼psetame rukkikuklit ning teeme kƤsimasinaga vƵid. LƵpuks maitseme rukkikuklitĀ omavalmistatud vƵiga. Peale rĆ¼Ć¼pame taimeteed.Ā Kestus:
Taluloomadega sƵbraks
Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, kĆ¼Ć¼likud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad sƶƶvad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures kƤituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma sƤƤstlikus loomakasvatuses nĆ¼Ć¼d ja tulevikus. PƵhjalikumalt
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja
Lina meie igapƤevaelus
Milline nƤeb vƤlja linataim ja kus see kasvab? Mis on lƵuguti, ropsimƵƵk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatƶid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad Ƶpivad tundma Ć¼he vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad Ć¼levaate linakasvatuse
- 1
- 2