Lihavõtted talus

Kuigi lihavõtted on usupüha, tunnevad eestlased läbi sajandite neid kevad – ja kiigepühade nime all. Programmi käigus värvime mune sibulakoorte ja samblaga, urbime end vanade eestlaste kombel virgaks ja ilusaks, hüppame kehad kergeks, trikseldame ja koksime mune ning ajame lihavõttejuttu. Talulaudas ootavad meid lambad koos oma talledega ning teisedki loomad.

Loe edasi

Kui tuled ei põle ja vett ei ole….kuidas edasi?

Klassiruumis õppimise kõrvale pakume võimalust omandada teadmisi looduskeskkonnas.     Pakume lastele päriseluga seotud õppimisviisi, mis keskendub praktilisele tegevusele ja sellele, mida päriselus vaja läheb.   Programmiga soovime õpetada lastele hakkamasaamist nii tänapäeval kui tuua paralleele vanaaja eluga, kui pole elektrit. Uurime, kuidas teha tuld (lõket), et saaks endale toitu valmistada.

Loe edasi

Carl Robert Jakobson ja ärkamisaja hoiakud

Programmis tutvutakse Carl Robert Jakobsoni eluga, kasutades mänguliselt vastvalminud ekspositsiooni. Tegemist pole traditsioonilise giidituuriga vaid uue põneva näituse avastamisega ja info sünteesimisega läbi aktiivse ja hasartse iseõppimise!  Programm tutvustab 19. saj. ärkamisajal tegutsenud rahvajuhtide C. R. Jakobsoni, J. Hurda, J. V. Jannseni põhimõtteid ja ideid ning eestlaste ja sakslaste põhilisi

Loe edasi

Carl Robert Jakobsoni elu läbi näitemängu

Programmis tutvutakse Carl Robert Jakobsoni eluga, kasutades mänguliselt uut vastvalminud ekspositsiooni. Tegemist pole traditsioonilise giidituuriga vaid uue põneva näituse avastamisega ja info sünteesimisega läbi aktiivse ja hasartse iseõppimise! Läbi Jakobsoni elus juhtunud olukordade lavastamise tutvutakse tema olemuse ja teda ümbritsenud inimestega ning ajastuga, mil ta elas. Programm paneb mõtlema 19.

Loe edasi

Avasta ja arenda

Programm suunab loovalt mõtlema ja toetub disainmõtlemise protsessile kasutades “topelt teemanti” tehnikat. Programmi kestvus on orienteeruvalt 2h.  Kõigepealt tutvume C. R. Jakobsoni uuendustega elujärje parandamiseks ja talule suurema tulu teenimiseks. Seejärel uurime, mis on disain ja loovmõtlemine ning kuidas me saame seda kasutada reaalse toote või teenuse loomisel. Kogu teooria

Loe edasi

Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “Õpime Maaelumuuseumis”

Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “Õpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “Õpime muuseumis”.

Loe edasi

Jõulud talus

Car Robert Jakobsoni Talumuuseum pakub jõuluprogrammi kahes variandis: 12 €/in, programm sisaldab: jõululeiva tegu ajaloolises veskihoones, laudakülastus ja lammastele porgandite andmine, põhus hüppamine, rehetares jõulusokuga hullamine, karask ja tee. Programm kestab 2 h. Valida on üks kahest tegevustest – kas jõuluteemaline meisterdamine või metsloomadele toidu viimine metsa (soovi korral võib

Loe edasi

Talulapse toimetused

Vaatame taluloomi, meisterdame talulaste mänguasju ja räägime talujuttu. Kas 200 aasta tagused inimesed erinesid meist? Mis on TALU? Kes seal elavad, millest nad elavad ja millised on nende tegemised? Hobusõit vankri või reega. Palume lastel riietuda vastavalt ilmale. Kestus: 1,5 h. Hind: 8,50 €/õpilane Õpiväljundid Eelkooli õpilane: Teab kes elasid

Loe edasi

Eesti toidu aastaring talus

Programmi eesmärk on tutvustada  Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mõju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni põhimõtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kööki– meie lauale. Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimängud.  Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 €/õpilane. Võimalus juurde tellida

Loe edasi

Sügis talus

Programm tutvustab sügisesi töid ja tegemisi talus. Saab näha vanaaegseid põllutööriistu ja esemeid (ader, viljapeksumasin, vanker, regi jm.). Samuti tutvume teraviljadega, räägime nende ajaloost ja rabame ning kooditame   vilja.  Veskis jahvatame käsikivil vilja ja rehis küpsetame rukkikuklit ning teeme käsimasinaga võid. Lõpuks maitseme rukkikuklit  omavalmistatud võiga. Peale rüüpame taimeteed.  Kestus:

Loe edasi