Viljaterast leivani

Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja

Loe edasi

PƵllult potti

AvastamisrƵƵmu tƤis programmis rƤndame maitsvate ning mitmekesiste kƶƶgivilju maailmas. LƤhemalt keskendume eestimaistele “juurikatele” ning vaatleme eestlaste toidulauda lƤbi sajandite ā€œAvasta ja imestaā€ nƤitusel. Kohaliku tooraine kasutamise ja tervisliku toitumise edendamiseks mƵtiskleme milline on kƶƶgiviljade toidulauale jƵudmise teekond, ehk kuidas jƵuab Ć¼ks kƶƶgivili pƵllult potti?Ā  Uurime taimede ehitust ja erinevaid sorte,

Loe edasi

Lina meie igapƤevaelus

Milline nƤeb vƤlja linataim ja kus see kasvab? Mis on lƵuguti, ropsimƵƵk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatƶid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad Ƶpivad tundma Ć¼he vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad Ć¼levaate linakasvatuse

Loe edasi