kokakool toiduklubi saame kokku leivatares

Toiduklubid

Eesti Põllumajandusmuuseumis toimuvad kokkamisringid täiskasvanutele. 2025. ja 2026. aastal ammutame inspiratsiooni Linda Petti retseptidest – lihtsad, maitsvad ja südamega tehtud toidud. Ootame kõiki, kes armastavad süüa valmistada, jutustada ja koos tegutseda. Ei ole tähtis, kas oled köögis algaja või „vana kala“ – peaasi, et tuled hea tuju ja avatud meelega!

Loe edasi
jõuluprogramm piparkoogi saladus

Jõuluprogramm “Piparkoogi saladus”

Selle aasta jõuluteemaline muuseumitund viib lapsed seiklema piparkoogi imelisse maailma. Üheskoos uurime, nuusutame, maitseme ja meisterdame ning saame teada, milliseid lugusid ja saladusi üks väike piparkook endas peita võib. Tund on mänguline, avastuslik ja pakub rõõmu kõigile. Kuidas jõululugu alguse saab, leiad siit. Osalustasu: 8 € Kestus: 60 min Grupi suurus: kuni 24

Loe edasi

Mitu tõde – loomade heaolu erinevad vaatenurgad

Muuseumitunni eesmärk on suurendada õpilaste teadlikkust loomade heaolust, seostest kestliku põllumajanduse ning keskkonnahoiuga, arendada kriitilist mõtlemist ja vastutustundlikku tarbijakäitumist ning pakkuda elulähedasi õpikogemusi loovate ja koostöiste tegevuste kaudu.     Tund viiakse läbi sajandivanuses tipplaudas, kus kohtuvad tehnoloogiline uuendus ja taluelu. Arutleme rollimängus, kuidas loomade heaolu, toidutootmine ja keskkond on omavahel

Loe edasi

Tervislik toitumine rännates ajas

Muuseumitunni eesmärk on tutvuda meie toidukultuuri ajalooga ning saada teadmisi tervislikust toitumisest.   Uurime, kuidas aastaajad ja eluviis mõjutasid eestlaste toidulauda ning võrdleme seda tänapäevaste toitumisharjumustega. Praktiliste tegevuste kaudu õpime tervisliku toitumise põhitõdesid ja uurime toidupakenditel olevat infot (soola- ja suhkrusisaldus).    Arutleme, kuidas pakendite kujundus mõjutab tarbijakäitumist.     Õpiväljundid:  Muuseumitunni läbimisel

Loe edasi

Milleks muna?

Muuseumitunni eesmärk on tutvuda kodulindude imelise ja mitmekesise maailmaga ning väärtustada muna kui tervislikku toiduainet.   Saame tuttavaks erinevate kodulindudega ja räägime nende pidamisest ning eripärast.  Tutvume erinevate munade, nende ehituse ja koostisega ning räägime munast kui kvaliteetsest toorainest ja selle kasutusviisidest. Mängime oolooge ehk munateadlasi ning teeme katseid. Muuseumitunnist ei

Loe edasi

Hõissa, meil on vastlad!

Muuseumitunni eesmärk on tutvustada ja väärtustada Eesti rahvakalendri tähtpäeva kogemusõppe, mängu ja traditsioonide elustamisega ning arendada lastes kultuuripärandi tunnetust.   Paneme vurrid vurisema, mängime vanu vastlamänge ja ajame lõbusalt põrsaid! Uurime, millised olid vanarahva kombed vastlapäeval, miks tuli pikka liugu lasta ja mida tähendas see päev talurahva elus. Loomulikult ei puudu

Loe edasi

Toidu eluring

Muuseumitunni eesmärk on õpetada säästlikku toidutarbimist ning arendada praktilisi oskusi toidujäätmete vähendamiseks ja prügi sorteerimiseks. Samuti toetab tund meeskonnatööd.  Õpime mõistma inimtegevuse mõju looduskeskkonnale, uurime toiduraiskamise tekkepõhjuseid ning otsime praktilisi lahendusi toidujäätmete vähendamiseks. Samuti tutvume süsiniku jalajälje mõistega ja meie igapäeva käitumise mõjuga selle muutumiseks.  Tund on üles ehitatud võimalikult

Loe edasi

Maagilised mesilased

NB! Muuseumitundi on võimalik tellida kooli! Muuseumitunni eesmärk on tutvustada mesilaste olulist rolli looduses ja inimeste elus, arendada õpilaste teadmisi mesilaste eluringist, taimede tolmeldamisest ja mee tootmisest ning kasvatada keskkonnateadlikkust ja vastutust looduse hoidmisel.     Tunnis tutvume mesinduse ajalooga ning mesiniku tööriistadega ning uurime mesilassaadusi — mett, vaha, õietolmu, suira

Loe edasi

Taluloomadega sõbraks

Muuseumitunni eesmärgiks on tutvustada taluloomi ja nende pidamise viise, arendada arusaamist loomade heaolust, ohustatud tõugude säilitamise tähtsusest ning säästva loomakasvatuse põhimõtetest.   Tunnis saab tutvust teha meie lauda lammaste, ponide, kitsede, küülikute, hanede, kalkunite, kanade, partide ja vuttidega.   Uurime, millised neist kuuluvad ohustatud tõugude hulka ning miks on nende säilitamine oluline.

Loe edasi

Viljaterast leivani

Muuseumitunni eesmärk on tutvustada erinevaid teravilju, nende kasvatamist ja kasutamist toidutööstuses, pöörates erilist tähelepanu rukkile kui leiva põhilisele koostisosale.  Tutvume ajaloolise leivateo traditsioonidega ning läbime teekonna viljaterast rukkileivani. Koos proovime esivanemate kombel kootidega vilja peksta ja tuulata, jahvatame erinevate tööriistadega jahu ning õpime leivataigna tegemist. Räägime leiva tervislikkusest, sellega seotud

Loe edasi