Peedist pesumasin: leidlikkus maal
Oled oodatud muuseumitundi, milles avame uksed minevikku, kus kitsad olud kujundasid inimeste leidlikkust ja loovust! Ā Muuseumitunnis saab minevik elavaks ja leidlikkus muutub vƵtmeks edule!Ā Kestus:Ā 1,5 h Hind:Ā 8,50 ā¬/Ƶpilane Broneerimine:Ā haridus@memu.ee Vaata programmides osalemise tƤpsemaid tingimusi siit.
Tervislik toitumine rƤnnates ajas
Tule ja avastada, kuidas Ć¼hendada mineviku maitserikkus tƤnapƤevaste tervislike eluviisidega! Ā Muuseumitund viib kulinaarsele seiklusele, kus saad tutvuda Eesti toidukultuuri pƵneva ajalooga ning teadmisi tervislikest toitumissoovitustest lƤbi praktiliste kogemuste. Ent see pole veel kƵik! Lisaks ajaloolisele rƤnnakule Ƶpime rakendama tƤnapƤevaseid tervisliku toitumise pƵhimƵtteid oma igapƤevaelus. Kestus: 1,5 h Hind: 8,50
Milleks muna?
NƤitusel āLinnukasvatus Eestisā uurime kodulindude metsikuid sugulasi ja erinevaid kodulinde: kanasid, parte, hanesid ja vutte. Sobitame tutvust ka muuseumis elavate pƤris lindudega. MƤngime oolooge ehk munateadlasi ning teeme seda, mida ooloogid ikka ā katseid ja vaatlusi munadega! RƤƤgime kanamuna ehitusest ja koostisest ning munast kuiĀ kvaliteetsest toorainest, selle kasutusviisidest, olulisusest ning
HƵissa, meil on vastlad!
Eesti PƵllumajandusmuuseumis toimub veebruaris lƵbus vastlatralli programm, millest kutsume osa saama algklasse ja lasteaiarĆ¼hmi. Programmis saad proovida oma osavust vurri keerutamisel, kada viskamisel, pƵrsaste ajamisel ja kui ilm lubab, siis ka liumƤel. Programm lƵppeb maiustamisega Leivatares. Sƶƶme pannkooke ja joome peale sooja jooki. Kindlasti vaatame ka laudas loomi. Laps saab
Toidu eluring
Toiduraiskamine ja toidujƤƤtmete teke on muutumas globaalse soojenemise kƵrval Ć¼heks suurimaks keskkonnaprobleemiks. Mis on probleemi olemus, millest on mure alguse saanud ning kuidas saame olukorda parandada? Programmis Ƶpime hindama inimtegevuse mƵju looduskeskkonnale, lahkame toiduraiskamise tekkepƵhjuseid ning leiame toidujƤƤtmete probleemile lahendusi. Programm on Ć¼les ehitatud vƵimalikult praktiliselt, et oleks teadmisi, mida
Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis”
Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “Ćpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “Ćpime muuseumis”.
Maagiline mesi
NƤitusel āMesindus Eestisā tutvume erinevate tarutĆ¼Ć¼pidega, mesindusinventariga, mesindussaadustega ja meetaimedega. Selgeks saab mee kasulikkus inimese tervisele. LƤbi mƤnguliste tegevusteāÆja filmi vaatamise saame teadmisiāÆ mesilaste ametite ja eluperioodide kohta. Uurime meesaadusi: suira, taruvaiku, Ƶietolmu, mesilasema toitepiima; Ƶietolmu ja suiraterasid vaatame ka mikroskoobi all. Valmistame kunstkƤrjest kĆ¼Ć¼nlaidāÆjaāÆmaitseme erinevaid mee liike.āÆ Kestus: 1,5
Kokkamiskogemus sinu seltskonnale
Sƶƶgitegemine on Ć¼ks kasulik oskus, samas kunst. Ćldiselt aga kƵigile, kel vƤhegi tahtmist, jƵukohane ja samas eluliselt oluline tegevus. Meie kaasava kokkamise kursuselĀ saad teadmisi traditsiooniliste toitude valmistamiseks, toorainete valimiseks, nippe ja nƤpunƤiteid ning mƵnusa seltskonna pealekauba. Loomulikult mekime Ć¼hiselt tehtud toite ja retseptid anname kaasa. Kursusel saab korraga osaleda 5-10
Taluloomadega sƵbraks
Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, kĆ¼Ć¼likud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad sƶƶvad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures kƤituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma sƤƤstlikus loomakasvatuses nĆ¼Ć¼d ja tulevikus. PƵhjalikumalt
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja
- 1
- 2