Hobused ja sport
Muuseumitunni eesmƤrk on tutvustada erinevaid ratsaspordialasid ning anda ülevaade sporthobuste treenimisest ja ettevalmistusest, pƶƶrates tƤhelepanu hobuse ja inimese koostƶƶle ning loomade heaolu tagamisele spordis.Ā Ā Külastame Tori Hobusekasvanduse ratsakooli, rƤƤgime, kuidas ratsasport alguse sai ning kuidas kƤituda hobusetallis. Muuseumitund lƵpeb lƵbusate ja arendavate sportlike mƤngudega.Ā Ā ĆpivƤljundid:Ā Muuseumitunni lƤbimisel Ƶpilane oskab
Mitu tƵde
Muuseumitunni eesmärk on suurendada õpilaste teadlikkust loomade heaolust, seostest kestliku põllumajanduse ning keskkonnahoiuga, arendada kriitilist mõtlemist ja vastutustundlikku tarbijakäitumist ning pakkuda elulähedasi õpikogemusi loovate ja koostöiste tegevuste kaudu.   Tund viiakse läbi sajandivanuses tipplaudas, kus kohtuvad tehnoloogiline uuendus ja taluelu. Arutleme rollimängus, kuidas loomade heaolu, toidutootmine ja keskkond on omavahel
Tervislik toitumine rƤnnates ajas
Muuseumitunni eesmƤrk on tutvuda meie toidukultuuri ajalooga ning saada teadmisi tervislikust toitumisest.Ā Ā Uurime, kuidas aastaajad ja eluviis mƵjutasid eestlaste toidulauda ning vƵrdleme seda tƤnapƤevaste toitumisharjumustega. Praktiliste tegevuste kaudu Ƶpime tervisliku toitumise pƵhitƵdesid ja uurime toidupakenditel olevat infot (soola- ja suhkrusisaldus).Ā Ā Ā Arutleme, kuidas pakendite kujundus mƵjutab tarbijakƤitumist.Ā Ā Ā ĆpivƤljundid:Ā Muuseumitunni lƤbimisel
Milleks muna?
Muuseumitunni eesmärk on tutvuda kodulindude imelise ja mitmekesise maailmaga ning väärtustada muna kui tervislikku toiduainet.  Saame tuttavaks erinevate kodulindudega ja räägime nende pidamisest ning eripärast. Tutvume erinevate munade, nende ehituse ja koostisega ning räägime munast kui kvaliteetsest toorainest ja selle kasutusviisidest. Mängime oolooge ehk munateadlasi ning teeme katseid. Muuseumitunnist ei
Carl Robert Jakobsoni elu lƤbi nƤitemƤngu
Muuseumitunni eesmƤrk on tutvustada Carl Robert Jakobsoni elu, ideid ja aega.Ā Tunnis lavastame hetki Jakobsoni elust, tutvume tema iseloomu, mƵtete ja vaadetega ning uudistame inimesi, kes teda ümbritsesid. Loov rollimƤng vƵimaldab kogeda ajalugu isiklikul tasandil, arendab kriitilist mƵtlemist, esinemisoskust ja empaatiat.Ā Ā ĆpivƤljund:Ā Muuseumitunni lƤbimisel Ƶpilane kirjeldab Carl Robert Jakobsoni
Toidu eluring
Muuseumitunni eesmƤrk on Ƶpetada sƤƤstlikku toidutarbimist ning arendada praktilisi oskusi toidujƤƤtmete vƤhendamiseks ja prügi sorteerimiseks. Samuti toetab tund meeskonnatƶƶd.Ā Ćpime mƵistma inimtegevuse mƵju looduskeskkonnale, uurime toiduraiskamise tekkepƵhjuseid ning otsime praktilisi lahendusi toidujƤƤtmete vƤhendamiseks. Samuti tutvume süsiniku jalajƤlje mƵistega ja meie igapƤeva kƤitumise mƵjuga selle muutumiseks.Ā Tund on üles ehitatud vƵimalikult
Maagilised mesilased
NB! Muuseumitundi on vƵimalik tellida kooli! Muuseumitunni eesmƤrk on tutvustada mesilaste olulist rolli looduses ja inimeste elus, arendada Ƶpilaste teadmisi mesilaste eluringist, taimede tolmeldamisest ja mee tootmisest ning kasvatada keskkonnateadlikkust ja vastutust looduse hoidmisel.Ā Ā Ā Tunnis tutvume mesinduse ajalooga ning mesiniku tƶƶriistadega ning uurime mesilassaadusi ā mett, vaha, Ƶietolmu, suira
Talulapse toimetused
Muuseumitunni eesmƤrk on tutvustada talulapse igapƤevaelu tƶid ja mƤnge.āÆāÆĀ Ā Ćpilased saavad ise jƤrele proovida talutƶid nagu need olid vanasti. Jahvatame kƤsikiviga jahu, viime kaelkookudega vett loomadele ja kastame lilli. Vihmase ilmaga ootavad tubased toimetused: sorteerime ube ja herneid, kraasime villa, kerime lƵnga ja keerutame vurri. Meisterdame rullnuku, ehitame looduslikest materjalidest
Eesti toidu aastaring talus
Muuseumitunni eesmƤrk on tutvustada āÆeesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulauale. Uurime, milliseid pƵhimƵtteid jagas C. R. Jakobson talust ja toidust.Ā Tund viib Ƶpilased avastusretkele 19. sajandi taluelu keskele, tutvustab toidutraditsioone ja talu aastaringi.Ā Ā RollimƤngude abil rƤƤgitakse talupere igapƤevaelust. Osalejad saavad tutvuda veskitƶƶdega, talumajapidamisega, -loomade ja aiamaaga ning toidu
SƵira valmistamine
Kas oled sƵira maitsnud? Aga vƤrsket sooja sƵira? Nüüd on Sul vƵimalus ise sƵira teha ja loomulikult mekkida! Kestus: 1 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 ā¬/osaleja
- 1
- 2











