Talulapse toimetused
Vaatame taluloomi, meisterdame talulaste mƤnguasju ja rƤƤgime talujuttu. Kas 200 aasta tagused inimesed erinesid meist? Mis on TALU? Kes seal elavad, millest nad elavad ja millised on nende tegemised? HobusƵit vankri vƵi reega. Palume lastel riietuda vastavalt ilmale. Kestus: 1,5 h. Hind: 8,50 ā¬/Ƶpilane ĆpivƤljundid Eelkooli Ƶpilane: Teab kes elasid
Eesti toidu aastaring talus
Programmi eesmƤrk on tutvustada āÆEesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni pƵhimƵtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kƶƶki– meie lauale.Ā Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimƤngud.Ā Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 ā¬/Ƶpilane. VƵimalus juurde tellida
SƵira valmistamine
Kas oled sƵira maitsnud? Aga vƤrsket sooja sƵira? NĆ¼Ć¼d on Sul vƵimalus ise sƵira teha ja loomulikult mekkida! Kestus: 2 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 ā¬/osaleja
Karaski ja maitsevƵi valmistamine
Kas Sinul kodus on karaski tehtud? Oled Sa karaskit maitsta saanud? Tule karaski ja maitsevƵi valmistamise tƶƶtuppa ja saad lisaks meisterdamisele ka mekkida meie traditsioonilist karaskit. Kestus: 2 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 ā¬/osaleja
Kokkamiskogemus sinu seltskonnale
Sƶƶgitegemine on Ć¼ks kasulik oskus, samas kunst. Ćldiselt aga kƵigile, kel vƤhegi tahtmist, jƵukohane ja samas eluliselt oluline tegevus. Meie kaasava kokkamise kursuselĀ saad teadmisi traditsiooniliste toitude valmistamiseks, toorainete valimiseks, nippe ja nƤpunƤiteid ning mƵnusa seltskonna pealekauba. Loomulikult mekime Ć¼hiselt tehtud toite ja retseptid anname kaasa. Kursusel saab korraga osaleda 5-10
Kepphobusest pƤris hobuseni
Programmis tutvutakse lƤhemalt kasvanduse ja hobustega – mis imeloomad need hobused on, mida sƶƶvad, kuidas nendega ohutult Ć¼mber kƤia ning kuidas nende eest hoolitseda. Katsetame uut pƵnevat vƵistlusala – kepphobuste, vƵi siis moodsama sƵnaga hobihobuste, takistussƵitu. NƤgemata ei jƤƤ ka uus pƵnev, Ć¼llatusi tƤis nƤitus. KESTUS Programm kestab 1,5 tundi.
Taluloomadega sƵbraks
Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, kĆ¼Ć¼likud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad sƶƶvad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures kƤituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma sƤƤstlikus loomakasvatuses nĆ¼Ć¼d ja tulevikus. PƵhjalikumalt
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja
Lina meie igapƤevaelus
Milline nƤeb vƤlja linataim ja kus see kasvab? Mis on lƵuguti, ropsimƵƵk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatƶid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad Ƶpivad tundma Ć¼he vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad Ć¼levaate linakasvatuse
- 1
- 2