Koduleiva küpsetajate konkurss

Lõikuspühal, 12. oktoobril, on koduleiva küpsetajad oodatud oma leibadega “Koduleiva küpsetamise konkursile”. Sega sisse seemneid või aganaid, peekonit või sibulaleent. Katseta ja too oma leib konkursile. Hindajaks-hääletajaks on Lõikuspüha publik. Too meile oma leib reedel, 11. oktoobril või 12. oktoobri hommikul. Lisa juurde retsept ja küpsetaja andmed. Ootame rohket osavõttu!

Loe edasi

Mardipäeva orienteerumine

Kutsume 4. novembrist kuni 8. novembrini nii lasteaedade ja algklasside õpilasi kui mänguhimulisi täiskasvanuid osalema Eesti Põllumajandusmuuseumi mardipäeva programmis Mardipäeva orienteerumine. Looduses hakkab järjest rohkem erinevaid värve tekkima ja novembrikuu sügispäevad pakuvad muuseumis palju huvitavaid tegevusi nii vabas õhus kui toas. Lõbusa otsimisega orienteerumismängus: leiame vihjete järgi peidetud ülesandeid proovime

Loe edasi

Sepakursus algajale 19. oktoobril

Oled kunagi tundnud huvi, kuidas valmivad kaunid sepised? Mis on sepatöö saladus? Kas sellega võib hakkama saada igaüks, kui soovi on? Tule Põllumajandusmuuseumi sepakursusele ja saad paljudele oma küsimustele vastused. Saad ise endale sepise valmistada!  Ühepäevase sepakursuse eesmärk on tutvumine sepakunsti tööriistade, -materjalidega ja -töövõtetega. Õpitakse valmistama nagi ja suurt

Loe edasi

Kuidas leib tegelikult lauale saab…

Täna külvasid Tartu Waldorfgümnaasiumi lapsed koos Rukkirüütel Madis Aviga meie põllule talirukist. Ilm oli ilus ja lastel töölusti küllaga. Sujuvat käekaart olid nad juba „kuivalt“ koolis harjutanud, külv tuli toredasti välja. Kui seeme maas, muutusid lapsed „hobusteks“ ja äestasid viljaseemne maasse ka. Äkke vedamiseks tekkis lausa järjekord! Põlluharimise näitusel vaatasime

Loe edasi

Konkurss – tee plakat või joonista pilt

SA Eesti Maaelumuuseumid/Eesti Põllumajandusmuuseum kuulutab seoses Lõikuspühaga välja konkursi teemal “Kartul, meie teine leib” Tee kartuli reklaamplakat (kujunda arvutis-kleebi-joonista-lõika-voldi) või joonista-maali pilt, karikatuur, koomiks. Võistlus toimub viies vanuserühmas: kuni 5-aastased 6-9 aastased 10-13 aastased 14-18 aastased vanemad kui 18 aastased Tööd tuleb tuua või saata Eesti Põllumajandusmuuseumisse ( Pargi 4,

Loe edasi

Laste ja noorte kokakool 19. septembril – kaunvili

Eesti Põllumajandusmuuseumi leivatare uksed on 19. septembril kell 12 avatud lastele ja noortele, kes seekord saavad mõnusa kaunviljadest roa valmistada. Palume soovijatel eelnevalt registreerda: info@maaelumuuseumid.ee või tel 738 3810.

Loe edasi

Laste ja noorte kokakool 12. septembril

Eesti Põllumajandusmuuseumi leivatare uksed on 12. septembril kell 12 avatud lastele ja noortele, kes tahavad proovida, kuidas endale või kogu perele üks maitsev ahjuroog valmistada. Palume soovijatel eelnevalt registreerda: info@maaelumuuseumid.ee või tel 738 3810.

Loe edasi

Taimetoidu õpituba – juurvili 11. septembril Eesti Põllumajandusmuuseumis

Kes ütles, et juurviljadest ei saa valmistada maitsvaid roogasid? Igal juhul saab! Ootame kõiki juurvilja ja kokkamise sõpru 11. septembril kell 14.00 Eesti Põllumajandusmuuseumisse taimetoidu õpituppa, kus seekord on fookus juurviljadel. Palume eelnevalt registreerida: info@maaelumuuseumid.ee või tel 738 3810

Loe edasi

Retseptivõistlus “Parim maitse kartulist”

Eesti Põllumajandusmuuseum valib välja parima kodukoka retsepti Eestimaa värsketest sügisandidest – kartulitest! Kas oled osav kartulist maitsva supi, magusa koogi või hoopis kartulikotleti valmistamises, aga pole kellelegi seda saavutust näidata? Leiutasid vanaema pearoale olulise lisandi, mis ahjuliha kõrval veel paremini mekib, kuid Sinu annet ei ole keegi nõus hindama? Meie

Loe edasi

Koostööleping Ülenurme Gümnaasiumiga

Kooliaasta algus tõi Eesti Põllumajandusmuuseumile erakordse koostöövõimaluse – Ülenurme Gümnaasiumi direktor Olev Saluveer ja SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige Merike Lang allkirjastasid 4. septembril lepingu, mille põhjal hakkavad kooli 9.ndate klasside tööõpetuse tunnid toimuma Eesti Põllumajandusmuuseumis. Muuseum ja kool on head naabrid, kes koostööd varemgi teinud, kuid sellise ainulaadse leppeni

Loe edasi