Maagiline mesi

NƤitusel ā€œMesindus Eestisā€ tutvume erinevate tarutüüpidega, mesindusinventariga, mesindussaadustega ja meetaimedega. Selgeks saab mee kasulikkus inimese tervisele. LƤbi mƤnguliste tegevuste ja filmi vaatamise saame teadmisi  mesilaste ametite ja eluperioodide kohta. Uurime meesaadusi: suira, taruvaiku, Ƶietolmu, mesilasema toitepiima; Ƶietolmu ja suiraterasid vaatame ka mikroskoobi all. Valmistame kunstkƤrjest küünlaid ja maitseme erinevaid mee liike.  Kestus: 1,5

Loe edasi

Talulapse toimetused

Vaatame taluloomi, meisterdame talulaste mƤnguasju ja rƤƤgime talujuttu. Kas 200 aasta tagused inimesed erinesid meist? Mis on TALU? Kes seal elavad, millest nad elavad ja millised on nende tegemised? HobusƵit vankri vƵi reega. Palume lastel riietuda vastavalt ilmale. Kestus: 1,5 h. Hind: 8,50 €/Ƶpilane ƕpivƤljundid Eelkooli Ƶpilane: Teab kes elasid

Loe edasi

Eesti toidu aastaring talus

Programmi eesmƤrk on tutvustada  Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mƵju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni pƵhimƵtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kƶƶki– meie lauale.Ā Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimƤngud.Ā  Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 €/Ƶpilane. VƵimalus juurde tellida

Loe edasi

SƵira valmistamine

Kas oled sƵira maitsnud? Aga vƤrsket sooja sƵira? Nüüd on Sul vƵimalus ise sƵira teha ja loomulikult mekkida! Kestus: 1 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja

Loe edasi

Karaski ja maitsevƵi valmistamine

Kas Sinul kodus on karaski tehtud? Oled Sa karaskit maitsta saanud? Tule karaski ja maitsevƵi valmistamise tƶƶtuppa ja saad lisaks meisterdamisele ka mekkida meie traditsioonilist karaskit. Kestus: 1 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja

Loe edasi

Kokkamiskogemus sinu seltskonnale

Söögitegemine on üks kasulik oskus, samas kunst. Üldiselt aga kõigile, kel vähegi tahtmist, jõukohane ja samas eluliselt oluline tegevus. Meie kaasava kokkamise kursusel saad teadmisi traditsiooniliste toitude valmistamiseks, toorainete valimiseks, nippe ja näpunäiteid ning mõnusa seltskonna pealekauba. Loomulikult mekime ühiselt tehtud toite ja retseptid anname kaasa. Kursusel saab korraga osaleda 5-10

Loe edasi

Kepphobusest pƤris hobuseni

Programmis tutvutakse lƤhemalt kasvanduse ja hobustega – mis imeloomad need hobused on, mida sƶƶvad, kuidas nendega ohutult ümber kƤia ning kuidas nende eest hoolitseda. Katsetame uut pƵnevat vƵistlusala – kepphobuste, vƵi siis moodsama sƵnaga hobihobuste, takistussƵitu. NƤgemata ei jƤƤ ka uus pƵnev, üllatusi tƤis nƤitus. KESTUS Programm kestab 1,5 tundi.

Loe edasi

Taluloomadega sƵbraks

Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, küülikud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad söövad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures käituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma säästlikus loomakasvatuses nüüd ja tulevikus. Põhjalikumalt

Loe edasi

Viljaterast leivani

Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja

Loe edasi

PƵllult potti

AvastamisrƵƵmu tƤis programmis rƤndame maitsvate ning mitmekesiste kƶƶgivilju maailmas. LƤhemalt keskendume eestimaistele “juurikatele” ning vaatleme eestlaste toidulauda lƤbi sajandite ā€œAvasta ja imestaā€ nƤitusel. Kohaliku tooraine kasutamise ja tervisliku toitumise edendamiseks mƵtiskleme milline on kƶƶgiviljade toidulauale jƵudmise teekond, ehk kuidas jƵuab üks kƶƶgivili pƵllult potti?Ā  Uurime taimede ehitust ja erinevaid sorte,

Loe edasi