Ole kursis muuseumi pakkumistega – liitu Facebooki grupiga “Õpime Maaelumuuseumis”
Soovid operatiivselt olla kursis muuseumi pakkumistega koolidele ja lasteaedadele?! Liitu Facebooki grupiga “Õpime Maaelumuuseumis” ja info tulvab ise sinu ekraanile. Soovin liituda Facebooki grupiga “Õpime muuseumis”.
Jõulud talus
Carl Robert Jakobsoni Talumuuseum pakub jõuluprogrammi kahes variandis: 12 €/in, programm sisaldab: jõululeiva tegu ajaloolises veskihoones laudakülastus ja lammastele porgandite andmine põhus hüppamine rehetares jõulusokuga hullamine karask ja tee Valida on üks kahest tegevustest – kas jõuluteemaline meisterdamine või metsloomadele toidu viimine metsa (soovi korral võib osaleja ise kaasa võtta
Eesti toidu aastaring talus
Programmi eesmärk on tutvustada Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mõju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni põhimõtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kööki– meie lauale. Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimängud. Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 €/õpilane. Võimalus juurde tellida
Sõira valmistamine
Kas oled sõira maitsnud? Aga värsket sooja sõira? Nüüd on Sul võimalus ise sõira teha ja loomulikult mekkida! Kestus: 2 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja
Karaski ja maitsevõi valmistamine
Kas Sinul kodus on karaski tehtud? Oled Sa karaskit maitsta saanud? Tule karaski ja maitsevõi valmistamise töötuppa ja saad lisaks meisterdamisele ka mekkida meie traditsioonilist karaskit. Kestus: 2 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja
Kokkamiskogemus sinu seltskonnale
Söögitegemine on üks kasulik oskus, samas kunst. Üldiselt aga kõigile, kel vähegi tahtmist, jõukohane ja samas eluliselt oluline tegevus. Meie kaasava kokkamise kursusel saad teadmisi traditsiooniliste toitude valmistamiseks, toorainete valimiseks, nippe ja näpunäiteid ning mõnusa seltskonna pealekauba. Loomulikult mekime ühiselt tehtud toite ja retseptid anname kaasa. Kursusel saab korraga osaleda 5-10
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – käiakse läbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos läbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tööriistadega jahu ning õpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning räägitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja
Lina meie igapäevaelus
Milline näeb välja linataim ja kus see kasvab? Mis on lõuguti, ropsimõõk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatöid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad õpivad tundma ühe vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad ülevaate linakasvatuse
- 1
- 2