Taluloomadega sƵbraks

Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, küülikud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad söövad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures käituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma säästlikus loomakasvatuses nüüd ja tulevikus. Põhjalikumalt

Loe edasi

Viljaterast leivani

Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – kƤiakse lƤbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos lƤbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tƶƶriistadega jahu ning Ƶpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning rƤƤgitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja

Loe edasi

Lina meie igapƤevaelus

Milline näeb välja linataim ja kus see kasvab? Mis on lõuguti, ropsimõõk, linahari? Kuidas murda linaluu (mitte ninaluu)? Kuidas sugeda lina ja linakiudu meisterdamiseks kasutada? Teeme erinevaid linatöid ja pakume maitsta tervislikku kiudtaime seemneid sisaldavat toitu. Osalejad õpivad tundma ühe vanima kultuurtaime, lina, erinevaid omadusi ja saadusi, saavad ülevaate linakasvatuse

Loe edasi