Talulapse toimetused
Vaatame taluloomi, meisterdame talulaste mänguasju ja räägime talujuttu. Kas 200 aasta tagused inimesed erinesid meist? Mis on TALU? Kes seal elavad, millest nad elavad ja millised on nende tegemised? Hobusõit vankri või reega. Palume lastel riietuda vastavalt ilmale. Kestus: 1,5 h. Hind: 8,50 €/õpilane Õpiväljundid Eelkooli õpilane: Teab kes elasid
Eesti toidu aastaring talus
Programmi eesmärk on tutvustada Eesti toidu valmistamise traditsioone, aastaaegade mõju talu toidulaual, C. R. Jakobsoni põhimõtteid talust ja toidust ning toidu teekonda laudast ja aiast kööki– meie lauale. Programmi kuulub taluga tutvumine, toidu teekonna uurimine, praktiline tegevus, degusteerimine ning rollimängud. Kestus: 2,5 – 3 h. Hind: 12,50 €/õpilane. Võimalus juurde tellida
Sügis talus
Programm tutvustab sügisesi töid ja tegemisi talus. Saab näha vanaaegseid põllutööriistu ja esemeid (ader, viljapeksumasin, vanker, regi jm.). Samuti tutvume teraviljadega, räägime nende ajaloost ja rabame ning kooditame vilja. Veskis jahvatame käsikivil vilja ja rehis küpsetame rukkikuklit ning teeme käsimasinaga võid. Lõpuks maitseme rukkikuklit omavalmistatud võiga. Peale rüüpame taimeteed. Kestus:
Mardi- ja Kadripäev
Osalejad tutvuvad mardi- ja kadripäeva kommete ja tavadega. Kuna need rahvakalendri tähtpäevad on tugevasti seotud loomadega siis külastame kindlasti taluloomi. Seejärel suundume rehetuppa kus meisterdame, mängime, tantsime ja maitseme koos odrakaraskit teega. HIND Programmi maksumus 8,50 €/õpilane Võimalus juurde tellida hobusesõit vankriga, sõidu hind ühele osalejale 3 €. Vaata
Sõira valmistamine
Kas oled sõira maitsnud? Aga värsket sooja sõira? Nüüd on Sul võimalus ise sõira teha ja loomulikult mekkida! Kestus: 1 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja
Karaski ja maitsevõi valmistamine
Kas Sinul kodus on karaski tehtud? Oled Sa karaskit maitsta saanud? Tule karaski ja maitsevõi valmistamise töötuppa ja saad lisaks meisterdamisele ka mekkida meie traditsioonilist karaskit. Kestus: 1 h Grupi suurus: 5-10 inimest Hind: 10 €/osaleja
Kokkamiskogemus sinu seltskonnale
Söögitegemine on üks kasulik oskus, samas kunst. Üldiselt aga kõigile, kel vähegi tahtmist, jõukohane ja samas eluliselt oluline tegevus. Meie kaasava kokkamise kursusel saad teadmisi traditsiooniliste toitude valmistamiseks, toorainete valimiseks, nippe ja näpunäiteid ning mõnusa seltskonna pealekauba. Loomulikult mekime ühiselt tehtud toite ja retseptid anname kaasa. Kursusel saab korraga osaleda 5-10
Kepphobusest päris hobuseni
Programmis tutvutakse lähemalt kasvanduse ja hobustega – mis imeloomad need hobused on, mida söövad, kuidas nendega ohutult ümber käia ning kuidas nende eest hoolitseda. Katsetame uut põnevat võistlusala – kepphobuste, või siis moodsama sõnaga hobihobuste, takistussõitu. Nägemata ei jää ka uus põnev, üllatusi täis näitus. KESTUS Programm kestab 1,5 tundi.
Taluloomadega sõbraks
Saame tuttavaks muuseumi lauda asukatega: lambad, ponid, kitsed, küülikud, haned-pardid ja vutid. Kes nendest on ohustatud liigid? Uurime, mida loomad söövad, kuidas talitaja nende eest hoolitseb ja kuidas loomade juures käituma peab. Osalejad saavad teadmisi ajaloolisest loomapidamisest talus ning arutlevad, kuidas see peaks toimuma säästlikus loomakasvatuses nüüd ja tulevikus. Põhjalikumalt
Viljaterast leivani
Programmis tutvutakse ajaloolise leiva valmistamise viisiga – käiakse läbi teekond viljaterast rukkileivani. Koos läbitakse leiva valmistamiseks olulised etapid: proovitakse esivanemate kombel kootidega vilja peksmist ning selle tuulamist, jahvatatakse erinevate tööriistadega jahu ning õpitakse leivataigna tegemist, tutvustatakse leiva tervislikkust ning räägitakse leivaga seotud kommetest. Iga osaleja saab ise vormida leivakaku ja