Vastlad talus

Muuseumitunni eesmƤrk on Ƥratada huvi rahvapƤrimuse vastu.Ā Ā  See on elamuslik ja teadmisterohke muuseumitund, mis tutvustab lastele vastlapƤeva traditsioone ning rahvakalendri tƤhtpƤeva tƤhendust lƤbi kogemusliku tegevuse.Ā Ā  Tunnis uuritakse, kuidas tƤhistas talurahvas seda pƤeva – mida sƶƶdi, milliseid tƶid ja tegemisi see pƤev kaasa tƵi, milliseid uskumusi ja mƤnge sellega seostati. Selles

Loe edasi

Kepphobusest pƤris hobuseni

Muuseumitunni eesmƤrk on mƤnguliselt tutvustada hobuste maailma, nende kƤitumist, hooldamist ja tƤhtsust inimese elus.Ā Ā  Tund viib Ƶpilased pƵnevale teekonnale kepphobustest pƤrishobusteni, tutvustab hobuse rolli inimese elus lƤbi aja. Praktiliste tegevuste ja interaktiivsete mƤngude abil saavad Ƶpilased aimu hobuse tƤhtsusest ning arendavad tƤhelepanu, vastutustunnet ja loovust.Ā  Ā Ā  ƕpivƤljundid:Ā  Muuseumitunni lƤbimisel Ƶpilane

Loe edasi

Taluloomadega sƵbraks

Muuseumitunni eesmärgiks on tutvustada taluloomi ja nende pidamise viise, arendada arusaamist loomade heaolust, ohustatud tõugude säilitamise tähtsusest ning säästva loomakasvatuse põhimõtetest.   Tunnis saab tutvust teha meie lauda lammaste, ponide, kitsede, küülikute, hanede, kalkunite, kanade, partide ja vuttidega.   Uurime, millised neist kuuluvad ohustatud tõugude hulka ning miks on nende säilitamine oluline.

Loe edasi

Viljaterast leivani

Muuseumitunni eesmärk on tutvustada erinevaid teravilju, nende kasvatamist ja kasutamist toidutööstuses, pöörates erilist tähelepanu rukkile kui leiva põhilisele koostisosale.  Tutvume ajaloolise leivateo traditsioonidega ning läbime teekonna viljaterast rukkileivani. Koos proovime esivanemate kombel kootidega vilja peksta ja tuulata, jahvatame erinevate tööriistadega jahu ning õpime leivataigna tegemist. Räägime leiva tervislikkusest, sellega seotud

Loe edasi

PƵllult potti

Muuseumitunni eesmärk on mängulise ja avastusrikka õppe kaudu tutvustada eestimaiste köögiviljade mitmekesisust ja teekonda põllult potti.   Rändame maitsvate ning mitmekesiste köögiviljade maailmas. Keskendume eestimaistele juurikatele ning vaatleme eestlaste toidulauda läbi sajandite. Räägime kohalikust toorainest, tervislikust toitumisest ja sellest, milline on köögiviljade toidulauale jõudmise teekond ehk kuidas jõuab üks köögivili põllult

Loe edasi