+372 5333 4168 | info@memu.ee

26.-27. august – rahvusvaheline nahkhiirte öö

Rahvusvaheline nahkhiirte öö: öised superstaarid ja pimeduse kangelased!

Tere, tere, öise elu fännid – see on teie võimalus tõsta klaasike putukamahla ning tervitada rõõmsalt saabuvat 26.-27. augustit, kui toimub rahvusvaheline nahkhiirte öö! Jah, see on justkui olümpiamängud öös, kus ei lenda mitte kuldmedalid, vaid sahisevate tiibadega kangelased.

Nahkhiired: öösel suuremad kui elu!

Kas oled kunagi mõelnud, kus need põnevad pimeduse piraadid päeval peidus on? Ja-jah, räägin just nahkhiirtest! Need öösel ringi lendavad olendid on päevavalges puhkusel, aga õhtul saabub nende aeg särada. Nad lendavad ringi justkui oleksid nad enda jaoks eraviisilisel rockkontserdil – tiivad vuhisevad, tuul puhub – ja publikuks on kuused ja varjud. Nad on justkui Bruce Springsteenid lennundusmaailmas!

Miks nahkhiired lendavad? Salapärane mõistatus või põgenemine traktorite eest?

Miks nad lendavad? Kas nad otsivad öist burgeribaari või on neil lihtsalt lõputu janu seikluste järele? See on suurim mõistatus pärast küsimust, miks kana teed ületas. Võib-olla proovivad nad lihtsalt põgeneda päevase traktorimöllu ja põllumajandusmuuseumi ekskursioonide eest? Kes teab, äkki on neil nahkhiirte näitusel oma salajane "Batcave", kus nad saavad arutada olulisi öiseid teemasid.

Nahkhiirte superjõud: lennates pimedusest kiiremini!

Nahkhiired on superkangelased, kes kasutavad oma tiibu mitte ainult lendamiseks, vaid ka pimeduse valitsemiseks! Nad navigeerivad öises taevas, justkui nad tunneksid ümbruskonda paremini kui Google Maps. Lisaks sellele on neil kajalokatsioon – superjõud, mis võimaldab neil teiste putukate kohta infot koguda, justkui oleksid nad öised luurajad.

Nahkhiired: pimeduse rockstaarid ja lennunduse ikoonid!

Rahvusvaheline nahkhiirte öö ei ole lihtsalt sündmus, vaid ka võimalus kõigile neile pimeduse rockstaaridele tõestada, et nad suudavad teha midagi enamat kui lihtsalt öises vaikuses lennata. See on nende aeg särada, justkui oleksid nad lennunduse ikoonid, kes teevad laineid öises taevas ja hoolitsevad meie kõigi eest olles oluline osa ökosüsteemist.

Nahkhiirte näitus: vaata, avasta, mängi!

Põllumajandusmuuseumis saad päevavalguses nautida näitust, mis tutvustab lähemalt nahkhiirte salapärast maailma. See on võimalus sukelduda pimedusse ja nahkhiirte maailma, ilma et peaksid oma öisest mugavustsoonist väljuma!

Nii et, öised seiklejad, lapsed ja lapsemeelsed täiskasvanud, tulge ja avastage maailma, kus nahkhiired lendavad, putukad mõistavad kajalokatsiooni keelt ja pimedus muutub meie sõbraks. Valmistuge avastama nahkhiirte maailma – see on midagi enamat kui lihtsalt öine lend, see on tõeline pimeduse pidu!

Näitust saad külastada muuseumi lahtiolekuaegadel:

  • augustis kolmapäevast pühapäevani kell 10-18
  • alates septembrist kolmapäevast pühapäevani kell 9-17

Tähista rahvusvahelist nahkhiirte ööd nahkhiirte maailmaga lähemalt tutvudes!