Hea, kodune ja maitsev toit on hinnas igal ajal. Põllumajandusmuuseumi kokakoolid, kus perenaine Tiina õpetab valmistama kringleid, pasteeti, tarretisi ja muid eestlaste laual au sees olnud toite, jätkuvad hoogsalt ka alanud 2022. aastal.
15. jaanuar – kõrvitsatoidud
Tõstame lauale imelise ja kuldse kõrvitsa, millest valmistame soolaseid ja magusaid toite ning teeme ka mõned hoidised. Kollane rosinarohke kõrvitsa vormisai võidab kindlasti paljude südamed.
29. jaanuar – tarretised ja pasteet
Seekord süveneme želatiiniga valmistatud tarretiste ja tarrendite maailma. Lisaks teeme maitsvat maksapasteeti. Kõikidele osalejatele retseptid kaasa!
19. veebruar – peolauale
Vabariigi aastapäeva lauale teeme rohkete kaunistustega ja erinevate täidistega võileivatordid ning aadlipreili koogi.
12. märts – kringlid
Lõhnav ja mahlane kringel on pidulaua ehe ja kohvilaua kroon. Valmistame soolaste ja magusate täidistega, erinevate katetega ja huvitavate palmimisvõtetega kringlid.
26. märts – keedutainas
Keedame taigna, valmistame soolaste ja magusate täidistega tuuletaskuid ja tuuleubasid. Meisterdame uhke tuuletasku torni ehk croquembouche.
9. aprill – kohupiimast maiused ja küpsetised
Valmistume munapühadeks. Teeme pashat, sõira, sõrnikuid ja nostalgilisi kohupiimapontšikuid.
Kokakoolid toimuvad iga kord kell 12-15, hind 20 €/osaleja.
Registreeru haridus@memu.ee. Kui soovid rohkem teada, mis igas kokakoolis plaanis, siis kirjuta kokakoolide juhendajale Tiina Ivandile, tiina.ivandi@memu.ee või helista talle tel 5557 5490.
Hoiame elus toidutraditsioone!