Paljud külastajad küsivad meilt, et miks me enam traditsioonilist Kurgja rukkileiba ei tee.
Oleme teid kuulda võtnud ning 7. septembril saab näha ehedat leivategu ning ka ise käed külge lüüa.
Meie perenaine teeb leiba nagu vanasti.
Päev varem hakkab tegelema juuretisega. Veskituba peab olema köetud parajalt soojaks, et juuretis ära ei ehmuks.
Mis sel päeval ees ootab?
11.00 Kohtume ajaloolises veskihoones Pärnu jõe kaldal. Muuseumipedagoog jutustab, kuidas vili põllult tuppa sai ja mis temaga tegema pidi. Saate proovida rukki rabamist, kooditamist ning käsikivil vilja jahvatada.
11.30 Suundume möldri ruumidesse, kus kogu hommiku vältel on perenaine leivataignaga toimetanud. Ta jagab lahkelt oma tarkusi ning usinamad saavad leivateole kaasa aidata.
12.30 Kes jäi ilma viljatöödest saab neid taas proovida. Viljatöid on võimalik proovida kuni kella 15.
13.00 Rehekohvikus on valminud traditsiooniline leivasupp ning lisaks on menüüs ka muud toidud.
14.30 Leivad on parajalt jahtunud ning on võimalus degusteerida ja kaasa osta tõeliselt värsket leiba, mis küpses vanas leivaahjus. Selle maitse on tõeliselt eriline.
*Kes soovib olla leivateo juures ja ka ise käed külge panna, siis soovitame kindlasti kell 11 kohal olla. Leivataigna tegemine toimub vaid ühel korral.
Häärberis saab mängida lauamängu "Kuidas valmib leib".
- Sissepääs muuseumipiletiga
*Leivapäeval osalemisel muuseumikaart ei kehti.
Lisainfo:
kurgja@memu.ee
5860 0025
- Schedule
- Guests
- Attendance
- Shop
- Forecast
- Kommentaarid
Weather data is currently not available for this location
Weather Report
Täna stec_replace_today_date
stec_replace_current_summary_text
stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units
Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction
Humidity stec_replace_current_humidity %
Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units
Forecast
Date
Weather
Temp
Next 24 Hours
Powered by openweathermap.org