Meile kõigile meeldib süüa, eriti kui toit on maitsev, tervislik, näeb hea välja ja on tehtud kohalikust toorainest. Mis veel parem – kui ise oskad sellist toitu teha!
C.R. Jakobsoni Talumuuseumis alustab veebruarist “Pühapäeva toiduklubi”, kus üheskoos valmistatakse kodumaisest toorainest maitsvaid roogasid, jagatakse nippe ja nõuandeid, värskendatakse vanu ning katsetatakse uusi retsepte.
2022 esimese poolaasta toiduklubid:
13. veebruar – rikastame toidulauda porgandiga, valmistame porgandist soolaseid ja magusaid küpsetisi
13. märts – pannkoogid on iidsetest aegadest pärit meelelahutus, mida küpsetatakse väga paljudes maades. Küpsetame pannkooke ja valmistame soolaseid ning magusaid täidiseid.
17. aprill – toome lauale piima ja muna, mis on kui ellujäämise alustalad. Valmistame ja otsime üheskoos vanadest traditsioonilistest toitudest uusi põnevaid elamusi.
22. mai – rabarber on tõeline kevadehitt. Küpsetame rabarberikoogi ja valmistame rabarberist toorsiirupi, millest saab teha õrnroosa kevadiselt ja värskelt maitsva joogi.
Tule kokkame koos renoveeritud häärberi hubases köögis!
Toiduklubis osalemine 15 €/osaleja
Pane kirja ja tule toidutegemist nautima: kurgja@memu.ee, tel 5860 0025